Dramatisch afscheid nemen van X is potsierlijk theater

Omroep Kro-Ncrv is deze week gestopt met X. Programma’s en nieuws van de omroep zullen niet meer via het mediaplatform worden gecommuniceerd. Bij de NOS is een vertrek van X ’onderwerp van gesprek’. Als reden voor de aftocht wordt steeds genoemd: de negatieve haatdragende en racistische reacties van veelal anonieme gebruikers. Dat mag aannemelijk klinken, maar er is hier meer aan de hand.

Lees meer »

Geteisem heeft niets te vrezen in lief en naïef Nederland

De speciale ’Taskforce Onze hulpverleners veilig’ lanceerde vorige week nog een voorlichtingscampagne over agressie en geweld tegen hulpverleners. Een aantal videofilmpjes moest duidelijk maken dat er ’echte mensen in een uniform zitten’ en dat ’hulpverleners ervoor iedereen zijn’. Een kansloze boodschap voor degenen aan wie de campagne gericht was: de meedogenloze relschoppers tijdens oud en nieuw.

Lees meer »

Nederland is slechter af zonder koningshuis

Het is in progressieve kring weer mode om te pleiten voor het afschaffen van de constitutionele monarchie. D66-prominent Alexander Pechtold probeerde in maart de republiek het verkiezingsprogramma van zijn partij in te fietsen. Dat mislukte. Maar het congres van PvdA/GL bleek wel in meerderheid voor afschaffing van het koningshuis. Nieuwe argumenten zijn er niet, maar de linkse onderbuik wil af van al het oude en koestert het zelfbedrog dat daar altijd iets beters voor terugkomt.

Lees meer »

Niets pathetischer dan slechte verliezers

De verkiezingsuitslag van 22 november was het afscheidscadeau dat kiezers nog in petto hadden voor de oude politiek. De gevestigde orde – van CDA en VVD tot PvdA/GL en D66 – had het verprutst en het was tijd voor iets nieuws. En niet zomaar iets nieuws. Met de PVV in de peilingen inmiddels op een eenzame hoogte van 47 zetels gaat er iets helemaal mis met het antwoord op de winst van Geert Wilders en trawanten. Drie missers op een rij.

Lees meer »

Inclusie en diversiteit zijn dekmantel voor Jodenhaat en tribalisme

„Hitler had gelijk, ze moeten jullie allemaal vergassen!” Aldus voormalige studievrienden tegen een Joodse studente, die afgelopen week getuigde op een hoorzitting van de Amerikaanse Senaat. De getuigen hebben moeite de snelle ontwikkelingen op hun universiteiten bij te benen. Klasgenoten waarmee werd opgetrokken, staan hen nu uit te schelden om hun afkomst. Toch is het geen toeval dat het juist op de universiteiten tot een uitbarsting van Jodenhaat komt. Studenten en docenten zijn jarenlang getraind in discriminatie en racisme.

Lees meer »

De VVD moet gewoon meeregeren

„De kiezer heeft duidelijk gemaakt dat het zo niet verder kan”, zei Dilan Yesilgöz namens de VVD. Het verlies van tien Kamerzetels was een rode kaart van de kiezers voor haar partij. Ondertussen ging de VVD gewoon door met dat wat ’zo niet verder kan’. Demissionair VVD-staatssecretaris Eric van der Burg overviel de Haagse wijk Kijkduin met een groep van 120 nieuwe asielzoekers. En Van der Burg heeft voor nog meer gemeenten zo’n verrassing in petto.

Lees meer »

’Vrij Palestina’ zal geen vrije Palestijnen dulden

Pro-Palestina-demonstranten krijgen geen genoeg van de roep om een vrije Palestijnse staat, die Israël – van de Jordaan tot aan de zee – moet gaan vervangen. Nu mag het een wonder heten als er ooit een Palestijnse staat náást Israël zal bestaan, laat staan dat er omstandigheden denkbaar zijn waaruit Palestina in de plááts komt van Israël.

Lees meer »

Afkappen Israëlisch volkslied toont tunnelvisie Radio 1

De nieuwe SGP-fractievoorzitter Chris Stoffer heeft zich maandagochtend op Radio 1 tot twee keer toe moeten verantwoorden voor het Israëlische volkslied, dat op zijn verzoek eventjes op de radio te horen was. Volgens presentator Astrid Kersseboom mogen politici een verzoeknummer aanvragen, ’om hen beter te leren kennen’. De verontwaardiging over de keuze van Stoffer galmde uit de speakers alsof hij het Horst Wessellied had aangevraagd.

Lees meer »

D66 ruilt beginselen in voor politiehoofddoek

Op het verkiezingscongres van D66 heeft een meerderheid van de leden gestemd voor het dragen van religieuze symbolen door de politie. Voor de vorm worden altijd ook keppeltjes en kruisbeelden genoemd, maar het gaat de voorstanders om de hoofddoek. Dat de linksliberalen zich nu bij hen hebben aangesloten is een schoffering van het seculiere principe van een neutrale overheid en een dieptepunt in het bestaan van D66.

Lees meer »

Links heeft Israël verraden

Linkse Israëli’s - academici, vredesactivisten en mensen die zich inzetten voor de burgerrechten van de Palestijnen - voelen zich in de steek gelaten door hun politieke vrienden in Europa en Amerika. Uit een gezamenlijke verklaring deze week blijkt hoe geschokt links Israël is over zoveel morele ongevoeligheid voor het leed dat Hamas met de ongekend brute sadistische slachting onder 1400 vrouwen, mannen, kinderen en baby’s in Israël heeft aangericht. Maar selectieve verontwaardiging en Jodenhaat onder ’progressieve’ mensen is niks nieuws.

Lees meer »